L’acord entre L’Auditori i els acomodadors ha estat signat aquest dimecres al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, que ha exercit de mediador. D’aquesta manera, L’Auditori reprendrà l’activitat artística pròpia, que estava suspesa de forma cautelar des de principis de juny per ordre judicial arran del conflicte laboral. Les millores obtingudes pels treballadors són l’increment salarial d’acord amb el conveni de locals d’espectacles, l’ampliació del nombre d’efectius per servei i l’increment d’hores mínimes de treball.

En un comunicat, L’Auditori “entén aquest acord com un exercici de responsabilitat que permet reprendre l’activitat artística alhora que millora les condicions laborals d’aquest col·lectiu”. Malgrat això, s’ha suspès el concert que havia d’oferir l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya els dies 17 i 18 de juliol per la “complexitat de la producció”.

Els acomodadors del Liceu també han abandonat la vaga que van iniciar el 4 de juny. L’acord estableix que els treballadors passaran a ser fixos discontinus de Manpower i s’incrementa el preu per hora laborable de 7,20 a 9,20 euros. Es manté la plantilla que presta actualment el servei i s’inclouen mesures de flexibilització laboral.

Els treballadors de L’Auditori van iniciar una vaga indefinida el 30 d’abril per protestar contra les retallades de sou i reducció de jornada laboral. Reclamaven que L’Auditori els reconegués com a treballadors fixos i se’ls apliqués el conveni col·lectiu de locals i espectacles. Els acomodadors del Liceu es van sumar a la protesta i van iniciar una vaga indefinida a principis de juny. També reclamaven ser contractats directament per la Fundació del Gran Teatre del Liceu i acollir-se al conveni col·lectiu de locals d’espectacles.