Cruyff Bruguer

L’arribada de Johan Cruyff a Barcelona l’any 1973 va col·locar la ciutat en l’epicentre mediàtic del món del futbol. L’holandès es va convertir en l’objecte del desig de moltes marques i va protagonitzar un anunci amb pintures Bruguer que aquest diumenge s’ha pogut veure a una marquesina de busos a la plaça de Catalunya. Havíem retrocedit 50 anys en el temps? La resposta curta és que sí. La resposta llarga és que tota la plaça es va transformar aquest diumenge en un escenari dels 70 durant el rodatge d’una pel·lícula.

El film ‘El 47’ relatarà la història d’un conductor que va liderar el segrest d’un autobús l’any 1978 per reclamar l’arribada del transport públic a Torre Baró. A banda de l’anunci de Cruyff, a la plaça Catalunya hi vam poder veure taxis de l’època, autobusos i recreacions històriques de fa mig segle a Barcelona.

Johan Cruyff, icona publicitària

L’anunci de Johan Cruyff amb pintures Bruguer es va convertir en una icona dels 70. El futbolista del Barça i la seva dona, Danny, apareixien als cartells publicitaris. Uns quants anys més tard també hi va aparèixer Jordi Cruyff protagonitzant un moment molt divertit amb el seu pare. Johan Cruyff també va ser protagonista d’altres anuncis molt recordats com el de la campanya contra el tabac, quan era l’entrenador del Barça.