(ACN) La revista valenciana de còmics ‘Camacuc’, una de les publicacions que Vox ha retirat de la Biblioteca de Borriana, arribarà al conjunt de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona. La subscripció a la revista, que actualment es pot consultar a sis biblioteques, s’estendrà a la resta dels 40 equipaments que configuren la xarxa. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ho ha disposat com a “gest simbòlic i de rebuig frontal a qualsevol acte de censura”.

“Una eina de normalització lingüística”

Collboni ha afegit que les 34 noves subscripcions són “una mostra de suport a una capçalera històrica que promou l’hàbit lector entre els més joves” i que a més “és eina de normalització lingüística. La revista està feta per autores i autors del País Valencià. El comissionat de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha comunicat aquest matí al director de Camacuc, Joan Escrivà, l’ampliació de 34 subscripcions.

Revistes vetades per Vox presents al catàleg de la xarxa

L’L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) també ha indicat que el veto del govern municipal de Borriana del PP i Vox també inclou altres revistes com ‘Cavall Fort’, ‘Enderrock’ o ‘El Temps’, publicacions àmpliament representades al catàleg de les biblioteques de Barcelona.