El músic Àlex Jassé acaba de debutar en solitari amb el disc ‘No m’ho puc creure’. Un projecte en què rescata les cançons més personals que fins ara guardava a mig fer en un calaix. El disc l’ha confeccionat a la Prosperitat, el barri on resideix des de fa sis anys.

Tot i signar amb el seu nom, l’elaboració d’aquest primer treball no ha estat un viatge en solitari. Els temes els ha produït envoltat d’artistes que ha conegut al llarg de tot un camí fet fins ara.

Temes personals guardats en un calaix

La música va entrar molt aviat a la vida d’Àlex Jassé. Des de petit ja trastejava la guitarra i als nou anys va començar a formar-se com a músic i va entrar a l’aula de Vallirana, el seu poble. Amb el temps va iniciar diferents projectes musicals que van transitar pel pop, el rock i el blues fins a arribar a trobar el so indie americà.

D’aquest trajecte de 15 anys en guarda les cançons i lletres més íntimes i personals. Temes que acabaran configurant el disc. “En implicar-me en diferents grups no trobava mai el moment. Sempre he preferit fer música amb gent. Crec que és la gràcia de la música, sumar aportacions i talents. Però, al mateix temps, tenia això guardat i vaig pensar: ‘Si la manera de treure-ho és en solitari, doncs ho faig'”, explica el músic.

Així ha nascut ‘No m’ho puc creure’, amb cançons que parlen de sentiments, persones o reflexions
sobre la vida mateixa
escrites en una primera etapa en un quadern i, després, a les notes del mòbil.
“M’agrada que la lletra, a banda que transmeti un sentiment, expliqui una història, perquè al final és música, i les paraules han de tenir una sonoritat que ajudin que la cançó camini i funcioni”.

“Patriota musical” de Nou Barris

Fa sis anys que l’Àlex va instal·lar-se al barri de la Prosperitat, i va quedar captivat pel moviment associatiu i musical que hi ha a Nou Barris. “No vull passar-me de patriota, però diria que Nou Barris és el millor districte per a les bandes de pop i rock, perquè tens espais per assajar i per tocar, trobes sovint concerts de música en directe a les places…”, comenta amb orgull.

De fet, Jassé participa en diversos projectes de l’associació Capibola Blues com les jam sessions o els concerts a les presons i centres socials.