Els límits entre l’art i la naturalesa

Sota la mirada de l’artista Perejaume, aquest dilluns al migdia una grua ha traslladat una alzina de cinc metres fins al balcó del Palau de la Música. L’objectiu és instal·lar l’arbre a la sala de concerts del Palau, de cara a l’acció que farà aquest dimarts l’artista de Sant Pol de Mar. L’objectiu de la performance, anomenada ‘Alzina muntanera’, és fer ballar l’arbre al so de la música que Pascal Comelade ha fet expressament per a aquesta ocasió.

Perejaume, que té una concepció de la naturalesa com a obra d’art, convidarà els espectadors a debatre i esborrar els límits, precisament, entre l’art i la natura. L’acció forma part de la programació del Palau que barreja la música amb les arts plàstiques.

L”Alzina muntanera’ anirà precedida d’un concert de Qvixote Quartet, que inclourà obres de Britten, Haydn, Pärt i Janácek. S’hi podran sentir ‘Tres divertimenti per a corda’, de Benjamin Britten (1913 -1976), el ‘Quartet en si bemoll major, op. 50 núm.’, de Haydn, ‘Summa de l’arvo pärt’ i el ‘Quartet de corda núm. 1’ de la “Sonata a Kreutzer”, de Leoš Janáček.