L’escena underground de l’estat espanyol

es podrà sentir en directe i de ben prop dissabte a la Fabra i Coats. La primera edició del festival Cara-B aplegarà set grups que destaquen per la seva independència musical: Joe Crepúsculo, Mujeres, Biznaga, El Último Vecino, Hinds (Deers), Jupiter Lion i Alex Casanova.

Amb sis discos publicats, el barceloní Joël Iriarte, de nom artístic Joe Crepúsculo, serà l’encarregat de tancar la primera edició del festival. L’obertura anirà a càrrec de Biznaga (18.30 h), un quartet de Madrid que acumula èxits des de la publicació del seu primer disc el 2012. També s’hi podran sentir uns altres barcelonins, Mujeres, un quartet d’homes que ha publicat dos discos amb un estil musical que barreja el punk amb la música dels anys 60.

El festival aprofitarà per unir la música amb altres disciplines i donar visibilitat al talent emergent. Per això s’ha organitzat una exposició de 30 cartells de concerts – comissariada per Ángel Herrera i Pol Rodellar- que recullen l’imaginari visual de l’escena underground i que han estat elaborats per dissenyadors i il·lustradors destacats.

L’audiovisual també hi serà present al Cara-B Clips, una retrospectiva dels millors videoclips de 2014 elaborats a l’entorn de la música independent. La mostra atorgarà dos premis, de 1.000 i 250 €, amb l’objectiu de fomentar i estimular la creació d’aquest producte audiovisual.