XAVIER ALBERTÍ, futur director del TNC "No ens podem permetre el luxe de perdre ni un sol espectador perquè perdrem un ciutadà. Hem de fer el que sigui perquè els ciutadants entenguin que els esforços també han de ser per seguir acudint als nostres escenaris, on trobaran eines imprescindibles per seguir sentint-se membres d'aquesta col·lectivitat."

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; la presidenta del Consell d’Administració del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Sol Daurella; i el futur director del TNC a partir de 2013, Xavier Albertí, han signat aquest dilluns el contracte programa de la direcció artística 2013-17.

El principal objectiu del nou full de ruta és consolidar el TNC com a referent de les arts escèniques catalanes. Per això, les pròximes temporades se sustentaran sobre pilars com la diversitat de la programació, impulsar la creació i innovació, la difusió tant dins de Catalunya com en l’àmbit internacional de la producció catalana, arribar a nous públics i fidelitzar els espectadors actuals.

El contracte programa també fixa un pla de viabilitat que estableix les xifres que ha d’assolir el teatre durant els pròxims quatre anys: 30% d’autofinançament, 440 representacions i 16 espectacles com a mínim per temporada, 135.000 espectadors cada any i un 65% d’ocupació mitjana.