L’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Generalitat que acceleri tot el que pugui el procés per resoldre l’adjudicació del Festival de Pedralbes. Xavier Marcé, regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament, ha demanat al govern català la “màxima celeritat possible” per resoldre aquest tema després que la promotora Concert Studio hagi advertit que el Festival Jardins Pedralbes corre perill a causa del silenci administratiu de la Generalitat.

Marcé ha demanat també que l’Ajuntament participi en el concurs d’adjudicació perquè el festival és un esdeveniment que passa a la ciutat de Barcelona i que, per tant, “no hauria de ser gestionat únicament des de la Generalitat”. “Voldríem que en el procés d’adjudicació es respectin els nivells de qualitat, la trajectòria i un model que ja està consolidat, independentment de qui l’acabi organitzant”, afegeix el regidor.

“Un festival no s’improvisa”

L’Ajuntament també ha criticat que el retard de la Generalitat no permet organitzar “un festival que necessita temps i que no es pot fer en dos mesos”. Segons Marcé el govern “no entén la lògica d’organització d’un acte cultural” i això pot posar el festival en una situació de dificultat organitzativa. “Un festival de música no es pot improvisar, les entrades es venen amb antelació, els artistes es contracten amb temps”, afegeix.