(ACN/redacció) Optimisme al sector teatral barceloní per un inici de temporada amb un 8 % més d’espectadors més amb relació al mateix període del 2021. Segons dades de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), l’increment entre els mesos de setembre i desembre del 2022 es concreta en 70.000 espectadors. Quant a la facturació, el creixement s’enfila encara més, fins a un 24,3 % respecte a fa un any.

Prenent com a referència les dades anuals, l’augment de públic és encara més gran, amb un 22,5 % més d’espectadors de pagament i un 34 % més de recaptació el 2022. ADETCA expressa que tant les dades com la recuperació de la venda anticipada d’entrades són motius per a l'”optimisme” de cara al futur.

Una tendència a l’alça des de la temporada 2021/2022

A l’inici d’aquesta temporada, ADETCA celebrava la “recuperació” del sector durant el curs 2021/2022. Aquella temporada es va tancar amb 2,37 milions d’espectadors i 66,4 M € de facturació, tan sols un 6 % menys que l’última abans de la pandèmia.

La seva presidenta, Isabel Vidal, es va mostrar ambiciosa i va confiar que aquesta temporada es pugui arribar als 2,5 milions d’espectadors. De moment, l’increment del 8 % registrat entre els mesos de setembre i desembre manté intacte l’optimisme dels teatres i productores teatrals.