La promotora Concert Studio adverteix que el Festival Jardins Pedralbes, que organitza des de fa 10 anys, corre perill a causa del silenci administratiu de la Generalitat. Segons avança el diari ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, el retard en l’autorització a la celebració d’aquest esdeveniment per part de l’Administració autonòmica ja està tenint conseqüències greus en la programació del festival i la venda d’entrades anticipades. De la seva banda, el govern català assegura que el festival se celebrarà, però que es farà un concurs públic perquè hi ha una altra empresa interessada a organitzar el certamen.

Tard per confirmar artistes com Bob Dylan, Sting o Madness

La promotora argumenta que fa un any i mig que espera un conveni, després d’haver rebut una carta de la secretaria general de Presidència el 2019. A la missiva, la Generalitat es comprometia a elaborar i acceptar un conveni pel qual Concert Studio s’encarregaria d’organitzar el festival durant cinc anys.

El director de l’esdeveniment, Martín Pérez, lamenta que “tenim un compromís que no es compleix i, evidentment, el festival perilla”. En aquest sentit, assegura que això ha limitat el marge de maniobra per tancar les contractacions dels artistes. “Ja és tard per confirmar algunes de les primeres figures” previstes per aquest estiu, afegeix Pérez. Entre els noms propis que ha mencionat hi ha Bob Dylan, Norah Jones, Madness, Eart, Wind & Fire, Sting i The Corrs, entre d’altres.

També lamenta que no han pogut avançar la venda d’entrades per Nadal, com han fet els darrers 10 anys. “Sincerament, sembla que no vulguin fer el festival”, opina Pérez.

Economia diu que “el festival se celebrarà”

El Departament d’Economia, de qui ara depenen els Jardins de Pedralbes, assegura que l’adjudicació del festival d’enguany s’haurà de fer via concurs públic perquè hi ha una altra empresa que vol fer-lo. En aquest sentit, asseguren que s’està treballant amb la “màxima diligència” i que la idea és que es resolgui a finals de març. L’any passat l’adjudicació del festival ja es va fer seguint un sistema similar.

Concert Studio amenaça d’anar als tribunals si es fa aquest concurs públic. Els impulsors del festival asseguren que l’organització d’un certamen d’aquestes característiques no pot començar l’1 d’abril: “Nosaltres comencem la venda d’entrades nou mesos abans que comenci i contractem els artistes amb un any de previsió”.