"Amb aquesta actuació el que fem és transparentar aquet sector de les drassanes, i la mirada que ens faltava cap a un eix principal de Barcelona que és la Rambl, i ara ens posem de cara a la Rambla i de cara al Port de Barcelona, i del monument de Colom."

Al vestíbul hi haurà la nova botiga del museu

, en forma de cercle i també s’hi han ubicat les noves taquilles i el guarda-roba. A més, amb la creació d’aquest espai s’han alliberat altres zones del museu i això ha permès ampliar el restaurant.

L’entrada al vestíbul serà lliure, dissabte 23 de gener hi haurà una jornada de portes obertes perquè els ciutadans el visitin, i des d’aquí mateix es pot accedir a l’Espai Mirador. Una sala que es troba en un primer pis, que permet veure el vestíbul des de dalt i que acollirà de manera gratuïta exposicions temporals.

Amb la finalització del nou vestíbul acaba la remodelació que va començar el 2010. A partir d’ara, els responsables de l’equipament ja pensen només en les futures exposicions. La primera, es podrà veure a finals del 2016. Serà una exposició semitemporal que explicarà la història de les drassanes i les galeres. Abans, a principis d’estiu es preveu obrir un camí des del museu fins als jardins del Baluard, que passa per les torres. Amb aquesta iniciativa , els visitants al museu tindran accés a una activitat més.

Actualment els jardins del baluard es poden visitar els diumenges però des de l’entrada externa al Museu gràcies a La Coronela que els obre al públic.