Al carrer de les Camèlies fa més de 40 anys que no s’hi fa cap millora. On més es nota és a les voreres. Són estretes i les rajoles s’aixequen per les arrels dels arbres que les han esquerdades. Veïns del carrer diuen que ara han de vigilar per on trepitgen i que algunes persones grans eviten passar per alguns punts. En el cas dels comerciants, asseguren que la situació ha arribat a notar-se en els negocis. XAVIER JUNY, botiga Cal Juny “La gent que és gran i que té dificultats per caminar, doncs li costa molt arribar fins aquí, perquè cauen o senzillament no vénen o truquen.” JOSEP ANTONI PLANA, Associació d’Amics en Defensa del carrer de les Camèlies “Nosaltres volem un carrer on la gent pugui passejar, ser un barri amable, no com ara que la gent gran es trobi amb dificultats, i fins i tot, la gent jove, perquè no dir-ho.” L’Associació d’Amics en Defensa del carrer de les Camèlies assegura que ja hi havia una reforma de la via pactada amb l’Ajuntament, però que el canvi de govern l’ha aturada. Aquesta remodelació preveia l’ampliació de les voreres que passarien a fer cinc metres, la reducció d’un carril de circulació, la millora de l’enllumenat i la instal•lació de bancs. Ara, els veïns estan en espera de trobar-se amb el districte. Una reunió, que de moment, ha estat impossible de concretar. XAVIER TAMARIT, Associació d’Amics en Defensa del carrer de les Camèlies “L’han avisat que tenia una hora concretada, resulta que li donaven ja passat el temps, vull dir, que no hem arribat mai a poder trobar-nos amb el nou Ajuntament.” Els veïns reclamen desencallar aquesta situació i que es pugui tirar endavant la reforma del carrer de les Camèlies. Una via cada cop més transitada per anar al Parc Güell o a veure els partits de l’Europa.

El principal problema del carrer de les Camèlies és l’estat en què es troben les voreres. Són estretes i les rajoles s’aixequen a causa de les arrels dels arbres, que les han esquerdat. És per això que els veïns del carrer diuen que han d’estar vigilant constantment per on trepitgen i que, fins i tot, hi ha persones que eviten passar per alguns punts, on les rajoles estan més malmeses, per por de caure. De fet, alguns comerços expliquen que aquesta situació es deixa notar en els seus negocis, ja que hi ha gent que no hi compra, sobretot gent gran, per la dificultat afegida que els suposa accedir a aquests establiments.

L’Ajuntament havia previst una reforma del carrer per millorar aquesta situació, però el canvi de govern l’ha aturada. Aquesta remodelació consistia en una ampliació de les voreres que passarien dels dos  metres actuals, a fer cinc metres, també es volia establir la reducció d’un carril de circulació i la millora de l’enllumenat i la instal·lació de bancs. L’associació Amics en Defensa del Ccarrer de les Camèlies estava satisfeta amb aquestes actuacions previstes, per això, reclama que la reforma es desencalli. De moment, han demanat diferents reunions amb el districte de Gràcia, però ha estat impossible la trobada.