Al capdavant de la llarguíssima llista de prop de 200 artistes del Primavera Sound, hi ha els britànics Radiohead. Amb Tom Yorke al capdavant, la banda va fer-se un nom a mitjan anys 90 i, partint del rock, ha anat acostant-se a la música electrònica. Els australians Tame Impala, amb vuit anys de vida, s'han convertit en un referent de la música etiquetada com a independent o alternativa. En les seves composicions destaca un retorn a la psicodèlia. Després de tenir una llarga malaltia mental, Brian Wilson, un dels fundadors dels Beach Boys, torna als escenaris per interpretar el mític disc de la banda californiana Pet Sounds, publicat el 1966. Els Manel encapçalen la representació catalana i barcelonina dels festival. Presentaran nou disc, el quart de la seva carrera. I Los Chichos seran la sorpresa estilística d'aquest any. Els germans González portaran la seva rumba al Parc del Fòrum.

El festival se celebrarà de l’1 al 5 de juny i la majoria de concerts tindran lloc al Parc del Fòrum encara que la programació es veurà complementada per Primavera al Raval, una nova iniciativa que aproparà fins a aquest barri actuacions musicals de grups com Mudhoney, DeerhunterBlack Lips, entre d’altres.

El dimecres 1 de juny tindrà lloc una jornada inaugural gratuïta, que es preveu multitudinària, amb els concerts de SuedeGoat, Grupo de Expertos Solynieve, El Último VecinoDoble Pletina.

En total, actuaran en el festival més de 150 bandes de gèneres musicals molt diferents, des de Radiohead, fins a Sigur Rós, passant per Air o, fins i tot, Los Chichos. Sens dubte, el cap de cartell d’enguany són els britànics Radiohead, que presentaran nou disc a la ciutat. També destaquen els novaiorquesos LCD Soundsystem, una icona del rock com és PJ Harvey, els australians Tame Impala i els islandesos Sigur Rós.

La llista és interminable i inclou The Last Shadow PuppetsBrian Wilson, Richard Hawley, Beach House, Animal Collective, John CarpenterExplosions in the Sky, entre d’altres. El festival acollirà també concerts de figures del hip-hop com Pusha T, el rap del carrer de Freddie Gibbs o el hip-hop tenyit de punk de Jay Rock. Entre els grups catalans més destacats destaquen Manel i Joana Serrat, que presentaran nous treballs en el festival.

Fins al proper 3 de febrer, els abonaments es poden comprar per 175 euros.