Deslimita’m és una mostra de teatre social de grups d’adolescents que durant sis mesos preparen representacions curtes en relació amb els temes que més els preocupen, com el vincle amb els pares, la discriminació, l’homofòbia, la sexualitat i la societat en què viuen. Aquesta és la vuitena trobada Deslimita’m, organitzada per la Fundació La Roda i l’Associació ImpactaT.

Aquestes obres teatrals tenen un gran significat per als nois i noies que les representen perquè “és un mirall de les seves vides”, explica Anna Corbella, directora de la Fundació La Roda. Poder fer les seves representacions al teatre BARTS davant de centenars de persones és per a ells un moment molt especial en el qual també se senten animats. “M’he sentit com un gran actor, actuar avui ha sigut una sensació increïble”, comenta Carles, un dels joves actors.

Enguany moltes de les obres han girat entorn les relacions personals, amb els companys però també amb els adults. Dues d’aquestes obres han coincidit a presentar-se en forma d’habitació tancada on els personatges interactuen entre ells. La crítica als estereotips de bellesa que predominen a la societat i la necessitat de ser un mateix també són temes que han tocat els joves a les obres.

Els grups que participen sorgeixen de tallers de teatre que es fan a instituts, casals i entitats. “Hi ha escoles que inclouen el teatre al seu currículum escolar, també hi ha casals que ofereixen als nois que s’apuntin a extraescolars de teatre i a vegades són els mateixos serveis socials que introdueixen als adolescents en aquest món artístic perquè pot tenir beneficis per a ells”, explica Yago Morera, professor de teatre i psicòleg.

A la trobada Deslimita’m d’aquest any hi han participat sis grups de Barcelona (Companyia Poble a Sac, l’IES Miquel Tarradell, l’IES Ausiàs March, el Casal de Joves Palau Alòs, Cia.Tod@s somos tod@s i el Casal Jove Atles del Raval) i quatre grups d’altres municipis (el Casal de Joves de Sant Just Desvern, el Teatre Espai Jove Satèl·lit de Montornès del Vallès, l’IES Vázquez Montalbán de Sant Adrià de Besòs i l’IES Badia del Vallès).

Al final de cada actuació, els joves actors han contestat a les preguntes del públic i han compartit amb tots com han traslladat a l’escenari situacions que viuen diàriament.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a