El públic que a les tres de la tarda ha agafat butaca al Sant Andreu Teatre eren una setantena de programadors dels cinc continents que han vingut a veure una sèrie d'espectacles que han estat prèviament seleccionats. Un d'aquests és 'Solos de Bach&Gould', d'Albert Quesada. ALBERT QUESADA, ballarí "Aquesta peça, 'Solos de Bach and Gould', és una dansa en què el que fem és escoltar la música mentre ballem. Intentar que la gent també escolti aquesta música que potser coneixen, que l'escoltin d'una manera una mica diferent a través de com ens movem nosaltres." Una obra que ja ha voltat bastant i que gràcies al passi d'avui ha aconseguit arribar més lluny. Alguns programadors ens han explicat que veure el vídeo d'un espectacle només els n'aporta el 30%. ALICIA LAGUNA, programadora de Mèxic "Verlo en vivo es otro contacto. Además que puedes hablar con la gente que lo hizo en ese momento Pues de las cosas que hemos visto en estos días está Sònia Sánchez, que es una bailaora de flamenco con un trabajo muy interesante que nos puede interesar mucho para el festival de México." MIGUEL ACEBES, programador d'Itàlia "Una de las propuestas que ya habíamos hablado para llevarla a Roma es la de 'Fingir', la de Colectivo 96." Aquesta iniciativa vol fer un pas endavant en l'àmbit de la projecció de la dansa catalana i ha estat organitzada pel Mercat de les Flors, Graner, amb els professionals del sector, l'Institut Ramon Llull i Barcelona Capital.

Representacions i presentacions de projectes prèviament escollits

Prop de 70 programadors d’arreu del món han pogut assistir del 9 a l’11 de juliol a les representacions de les companyies seleccionades per una comissió de valoració. Els escollits han estat Guy Nader, Pere Faura, Marcos Morau / La Veronal, Albert Quesada, Sònia Sánchez, Olga Álvarez, El Conde de Torrefiel, Loscorderos, Aimar Pérez i Lali Ayguadé.

També han pogut presentar els seus projectes als programadors els artistes Òscar Sol i Iris Heitzinger, Sociedad Doctor Alonso, Cia Contrapuntus, Roberto Olivan, Roser López Espinosa i Guido Sarli & Manuel Rodríguez.