A grans mals, grans remeis. Els Cinemes Girona necessiten 60.000 euros per digitalitzar una sala i la fórmula que han trobat ha estat que es financiï amb beneficis. La manera d’aconseguir-los és llançar una oferta molt sucosa: un abonament de 30 euros amb el qual es podrà gaudir d’un any de cinema. La direcció de la sala creu que aquesta pot ser una bona manera de combatre els problemes que pateix el sector cinematogràfic, com ara la reducció de públic i l’absència d’ajudes públiques, i que la iniciativa potenciarà l’assistència a les sales.

El preu de l’abonament només serà de 30 euros per a les persones que el comprin a través de la plataforma Atrápalo. Si el passi anual s’adquireix a les taquilles del cinema, el preu serà de 50 euros. Si la fórmula funciona i els abonaments es venen, s’aconseguirà una part important del finançament necessari per a la digitalització de la sala, un requisit indispensable per a la supervivència, atès que actualment la majoria de títols es distribueixen ja només en format digital.

El microfinançament a través dels abonaments ha estat l’opció escollida pels responsables del cinema per no dependre de determinades empreses que faciliten la digitalitzacó de les sales però en condicionen la futura programació. D’aquesta manera, els Girona volen continuar programant documentals i pel·lícules independents, així com programar projeccions a la carta o sessions per a particulars.