L’associació cultural Poblenou Urban District segueix reivindicant el teixit artístic del districte, sovint només associat mentalment a la tecnologia. A esdeveniments més cridaners com l’Open Night o l’Open Day hi va afegir, l’any passat, AR-DE, que celebra la tercera edició els dies 14, 15 i 16 d’octubre. “La idea és donar visibilitat, no només a galeries i museus, sinó també a sales d’exposició i botigues conceptuals”, explica la Claudia Costa, coorganitzadora i galerista de La Plataforma.

La proposta d’aquesta galeria per a AR-DE és “Block”, una exposició de l’artista multidisciplinar Sasha Sime, a qui el públic podrà trobar a l’espai en dues sessions, dissabte i diumenge. Les trobades amb els artistes són el reclam principal d’AR-DE. La galeria L&B n’ha preparat una amb Joan Ill, de qui exposa ‘Somni temporal’, un joc de transparències i hibridació amb el llenguatge fotogràfic.

Dues visitants a l’exposició “Block” a La Plataforma

10 espais d’art i disseny

Un dels 10 espais que aquest any conformen el circuit AR-DE és Moryarty Posters & Marcs, que no és exactament una galeria, però sí un espai artístic. “Reproduïm pòsters d’artistes antics, que han quedat en arxius i biblioteques, en paper de qualitat i a preus assequibles”, en detalla la responsable, Natàlia Valldeperas.

Altres espais participants són BD Barcelona, amb col·leccions de Jaime Hayon i Oscar Tusquets; el Disseny Hub Barcelona, amb la recentment estrenada mostra ‘Enric Majoral. La joya expandida‘; la Galería Chez Xefo, amb ‘Naturaleza brutal’ de Manuel Pijoan; el Museu Can Framis, amb l’exposició permanent i la dedicada a Eugènia Balcells; la Noak Room, amb una mostra de mobles i cartells escolars escandinaus; el Piramidón Centre d’Art Contemporani, amb una col·lectiva dels artistes residents i una individual de Pol Pintó; i l’Unusual Concept Store, on hi ha des de sabates a il·lustracions passant per mobles i altres peces de disseny.