El Poblenou és el barri creatiu de Barcelona per excel·lència. Fa una dècada que es va engegar el Poblenou Urban District, una entitat privada de caràcter associatiu formada per professionals, empreses i organitzacions del sector creatiu i cultural del barri. La directora, Gloria Morera, celebra aquest desè aniversari amb satisfacció: “No ens ho podíem imaginar. Afortunadament, amb aquesta comunitat creativa hem arribat fins on estem ara.”

Aquest dissabte, 7 de maig, també s’ha fet una nova edició de l’Open Day, un dia pensat per conèixer de franc tot allò que amaguen els tallers i locals del barri. En els darrers anys, aquesta cita s’ha consolidat com un referent internacional de teixit social i cultural. La programació agrupa activitats per a tots els gustos: des de teatre i música a gastronomia o art mural, entre d’altres.

A ‘El Solar’, els visitants han pogut veure en directe com treballen els artistes murals

Activitats i espais de creació oberts

Una de les més de 50 activitats que s’ofereixen durant aquesta jornada se situa a ‘El Solar‘, entre els carrers de Pujades i Zamora. És un dels espais on hi ha més murals del districte. Durant aquest dissabte, qui s’ha apropat a aquest descampat ha pogut veure els artistes treballar en directe. A més, també s’hi podia trobar oferta gastronòmica i musical.

És una oportunitat perquè la gent vegi com treballem. Però també, per la meva part, per veure reaccions i obrir-me a la interacció
Matías Krahn, artista

A banda de les activitats, durant tot el dia moltes botigues i centres de creació han obert portes. De fet, una de les activitats que més reclam ha tingut ha estat la d’accedir als estudis dels artistes per descobrir com creen i quines són les motivacions de cada artista. El creador Matías Krahn explica que és una oportunitat perquè la gent pugui veure com treballen, però també diu que per a ell mateix és una bona manera per veure reaccions i obrir-se a la interacció.

Una oportunitat per a professionals i estudiants

Els professionals i estudiants de disseny, arquitectura o de diferents disciplines artístiques també troben en aquest espai una oportunitat per presentar els projectes i per provar les reaccions del públic. És el cas, per exemple, dels estudiants de segon de màster de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), que han presentat una de les propostes: ‘Aigua Invisible’. Aquesta instal·lació interactiva ha estat creada per al Festival Llum BCN d’enguany, es pot visitar a l’IAAC i mostra les petjades d’aigua de la majoria dels productes alimentaris consumits a Europa.