La comissària de l’Any Manuel de Pedrolo, Anna Maria Villalonga, diu que l’obra de Pedrolo és tan extensa i inabastable que és injust que només se’l conegui per un parell de títols. El defineix com a actual en tots els sentits: la seva narrativa, els temes que tracta o el seu posicionament polític el fan coetani de tots els temps. Això és el que volen ensenyar al món amb les activitats i publicacions que es faran durant el seu any, el proper 2018.

L’Any Pedrolo tindrà diferents actes i homenatges, però en destaca la publicació del seu llibre ‘Terra prohibida’, que mai abans no havia vist la llum.  És un retrat  de la resistència catalanista durant la guerra i la postguerra. Bastant agosarat i difícil de publicar en segons quin moment històric i polític. Ara, el primer volum ja és a la venda i hi ha previst un segon volum. També l’edició del seu conte ‘El principi de tot’. Ambdós llibres són edició de Comanegra. 

Explica la seva filla que valora molt positivament aquelles editorials que s’atreveixen a fer una edició d’un títol poc conegut i fullejat del seu pare. També, que l’obra del seu pare estigui publicada a través de diferents editorials, enlloc de donar a una d’aquestes tota la feina de l’autor.