Camarasa va estar al capdavant del festival BCNegra des dels inicis i durant 12 anys ha aconseguint consolidar-lo com un gran esdeveniment literari a la ciutat. Aquest any el llibreter ha decidit acabar la seva etapa al capdavant del festival per problemes de salut. La passió de Camarasa per la novel·la negra el va portar a obrir el 2002 la llibreria de referència del gènere Negra y Criminal, però tot i tenir una clientela fidel va haver de tancar-la el 2015 per problemes econòmics.

Camarasa, en el seu discurs, a més d’agrair el premi, ha aprofitat per criticar la pèrdua d’identitat dels barris de la ciutat, i també per demanar la llibertat dels consellers i els líders de l’ANC empresonats. El llibreter també ha defensat l’importantíssim paper de la literatura en la seva vida.

Una de les anècdotes de l’acte ha estat que Jaume Collboni ha tornat a exercir per una estona de regidor de Cultura. El nou titular, Jaume Asens, li ha cedit el lloc perquè va ser precisament Collboni qui va anunciar el premi a Camarasa a principi d’any.