L’any 1997 un grup d’estudiants de Sants, amb només 14 anys, va crear una ràdio. En pocs mesos el projecte, que va començar com un entreteniment, va créixer fins a convertir-se en l’actual Sants 3 Ràdio. Oleguer Forcades fundador Sants 3 Ràdio “Ara som 140 persones que fem 40 programes setmanals diferents. Dins dels programes setmanals tenim de tot: una part més informativa de districte, una part esportiva molt important per nosaltres, una part feta per les pròpies entitats del barri i després uns programes d’entreteniment.” En aquesta emissora local no es plantegen grans audiències. Afirmen que el millor reconeixement és la participació veïnal. “Un dels dies macos, perquè la noticia era maca i perquè portàvem molts anys seguint-ho,l’entrada a Can Batlló. Aquell dia va ser ‘pell de gallina’, entrar tots junts, amb música… Aquell dia va ser espectacular.” Per celebrar aquestes dues dècades, Sants 3 Ràdio ha organitzat un sopar aquest divendres a les Cotxeres de Sants.

20 anys després de la seva creació, Sants 3 Ràdio disposa d’una plantilla de col·laboradors que supera el centenar i una graella de 40 programes setmanals. Oleguer Forcades, fundador del mitjà, explica que l’emissora té una gran varietat temàtica gràcies a la participació de les diferents entitats i grups del barri. “Dins dels programes setmanals tenim de tot: una part més informativa de districte, una part esportiva molt important per nosaltres, una part feta per les mateixes entitats del barri i programes d’entreteniment, entre d’altres”.

La filosofia d’aquesta emissora local no gira entorn de les audiències, afirmen que el millor reconeixement és la participació veïnal. De fet, Forcades assegura que els veïns són la millor font i que gràcies al teixit associatiu del territori i la seva participació continua el projecte de l’emissora.

Per celebrar aquestes dues dècades, Sants 3 Ràdio ha organitzat diferents activitats. L‘acte central és el sopar que es realitzarà aquest divendres, 24 de novembre, a les Cotxeres de Sants. A més també hi ha programada una exposició que es podrà visitar del 25 de novembre al 9 de desembre a les Cotxeres de Sants, de l’11 al 31 de desembre a la Biblioteca Francesc Candel de la Marina, i del 7 de febrer al 5 de març a la Sala Nova de Sant Medir a la Bordeta.