L’Escola Infantil i Juvenil de Circ de l’Ateneu 9 Barris ha celebrat aquest diumenge els 20 anys de vida amb una jornada plena d’activitats. Per celebrar-ho s’han fet tallers, un dinar popular, i diversos espectacles on han participat exalumnes.

L’escola celebra 20 anys, però el projecte va néixer molt abans. El 1984 sorgeixen, de manera espontània, els primers tallers oberts de circ, en els quals participaven joves del barri que s’acostaven encuriosits. Però no va ser fins el 1995 amb la reinauguració de l’ateneu que es va donar el veritable impuls el projecte.

Actualment l’escola de circ té molt de prestigi. Hi ha 10 professors que treballen amb prop de 92 infants i que practiquen 14 tècniques circenses diferents. S’hi ensenyen coses tan diferents com equilibris, el monocicle, el trapezi o l’acrobàcia.

Des de l’escola s’ha volgut aprofitar aquest aniversari per mirar i fer balanç de tot el que s’hi ha viscut fins ara. Alhora s’ha recordat el que s’ha aconseguit al llarg d’aquests anys, i s’ha volgut reafirmar la voluntat de construir un projecte pedagògic global en el qual diferents llenguatges artístics es barregen i es retroalimenten.