El món de la lírica i diverses institucions han lamentat la desaparició de Montserrat Caballé, una de les grans dives de l’òpera, que havia actuat més de 200 vegades al Gran Teatre del Liceu. Diverses persones han dut flors a la casa on va néixer la soprano, al carrer d’Igualada de la Vila de Gràcia. I al llarg del dissabte la tarda s’ha registrat un degoteig constant de persones que s’han apropat al Liceu per signar el llibre de condolences de record a Caballé. Aquest diumenge a les 14 h obrirà la sala de vetlla al Tanatori de les Corts i el funeral tindrà lloc dilluns en aquest mateix espai.

La majoria havien vist actuar la soprano en diverses ocasions; d’ella en destaquen la seva veu “única”, però també com n’era de propera i quant s’estimava el Gran Teatre. Moltes de les persones que aquest dissabte s’han acostat a l’espai de record de la diva n’han sortit visiblement emocionades per l’estima que li tenien.

 

El president de la institució, Salvador Alemany, ha assegurat que és un “dia de dol” perquè Caballé era un “referent per a Barcelona i per al Liceu”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat la mort de Caballé i ha destacat que la ciutat “s’acomiada d’una de les sopranos més importants del món” que ha estat un “referent de la música lírica i ambaixadora cultural internacional“.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, també s’hi ha referit mitjançant una piulada. Torra ha lloat la trajectòria de Caballé i ha assegurat que la soprano mereix un “homenatge pòstum”. La consellera de Cultura, Laura Borràs, també ha lamentat la mort de Montserrat Caballé i ha destacat que “s’ha apagat una de les llums més brillants del món de la música”.