La Festa del Roser ha arrencat aquest dissabte amb la tradicional passejada per la Rambla, que s’ha iniciat al Mirador de Colom amb representants institucionals, com la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.¬†La festivitat serveix per reivindicar la tradici√≥ floral d’aquest carrer emblem√†tic.

Entre els 24 espais ic√≤nics que es guarniran amb flors fins dijous 11 d’octubre hi ha el Palau de la Virreina. A la cargolera que hi ha davant de l’equipament s’hi ha fet una acci√≥ anomenada ‘Una flor, un desig’.

La remodelació de la Rambla es cola a la Festa del Roser 2018

L’associaci√≥ Amics de la Rambla ha reclamat durant la festivitat que la futura transformaci√≥ de la Rambla¬†‚ÄĒel projecte encara s’ha de redactar‚ÄĒ no afecti els comer√ßos centenaris d’aquesta via. Ho han dit despr√©s que el diari ‘Ara’ hagi publicat l’avantprojecte de l’estudi kmZERO, liderat per l’arquitecta Itziar Gonz√°lez, encarregat de dirigir la remodelaci√≥. Els comerciants temen que els obliguin a reduir les terrasses.

Segons els documents¬†de treball als quals ha tingut acc√©s el rotatiu, es preveu nom√©s un carril per al tr√†nsit (un en cada sentit), la circulaci√≥ es limitar√† als ve√Įns, transport p√ļblic i serveis, i se n’ampliaran les voreres. Fonts municipals han explicat a betev√© que les imatges publicades a l”Ara’ formen part d’una de les propostes per√≤ que, en cap cas, corresponen al projecte final.