La madrilenya Alba G. Corral ha fet de la programació un art, i de l’art una forma de vida. Instal·lada ja fa temps a Barcelona, s’ha convertit en una de les artistes visuals més aplaudides de la música electrònica. I tot, gràcies al seu talent per construir paisatges imaginaris i reals, tant atmosfèrics com suggestius, i fer-ho a través de bits, zeros i uns. Ara, canvia les sessions de música electrònica pel Festival Grec, que inaugurarà acompanyada del Kronos Quartet. I per això avui la rebem a l”Àrtic’, on sabem que l’art es pot fer, també, amb el teclat d’un ordinador.

 

Art visual per a un teatre grec

Alba G. Corral serà l’encarregada d’inaugurar la quaranta-tresena edició del Festival Grec de Barcelona, i ho farà amb el Kronos Quartet i la participació de l’ESMUC. Amb aquest clàssic quartet de corda nord-americà, Corral posarà imatge a la música de Phillip Glass, Solomon Linda, Antonio Haskell o George Gershwin, en una experiència que es podrà veure demà dimecres a l’amfiteatre del Teatre Grec. Música i arts visuals per al festival escènic d’estiu de Barcelona.

El videoart també s’improvisa

Alba G. Corral és un dels grans noms del videoart estatal, i ho és gràcies a una tècnica que es coneix com a pintura numèrica. La seva habilitat com a programadora es combina amb un talent natural per improvisar en escena i al costat dels músics les imatges de videoart que es projectaran durant els concerts. La seva feina l’ha portada a treballar amb Jon Hopkins, RZA, Alex Augier o Lorn.