Entres al web, t'hi registres i actives el teu projecte. Amb aquests tres passos pots formar part de la plataforma de micromecenatge TotSuma. JOAN CAMP, TotSuma "És una plataforma fet en clau catalanista, però a partir d'aquí hi entren tot tipus de projectes. Concerts, homenatges, llibres... La gent pot demanar l'import que vulgui, però nosaltres intentem aconsellar. A vegades, les recompenses són poc originals o el text no està prou ben explicat." La idea de crear TotSuma es va començar a gestar el 2011 per tres membres de la Xarxa Digital Catalana. JOAN CAMP, TotSuma "Em van fer veure que era necessari i que venien temps en els quals es voldria fer moltes coses i hi hauria pocs diners per fer-les. Ells són de les Corts i dues persones molt actives, per això és fàcil que entrin projectes relacionats amb el nostre entorn, com el de l'Ateneu de les Corts." De fet, aquest és un dels projectes que ha aconseguit l'objectiu. Demanaven 5.000 euros per remodelar el nou local i en van recaptar prop de 6.500. Però des de TotSuma expliquen que el futur del micromecenatge depèn d'un projecte de llei que encara no està aprovat. JOAN CAMP, TotSuma "El futur de la plataforma depèn dels polítics. Volen que sigui només per temes d'ONG i no empresarials." De moment, però, la plataforma funciona. Han passat de gestionar de tres a sis projectes a la vegada, a gestionar-ne el doble.

La idea de crear TotSuma es va començar a gestar el 2011 per tres membres de la Xarxa Digital Catalana. Van convèncer Joan Camp, un emprenedor d’Internet de llarga trajectòria, que “venien temps en els quals es voldria fer moltes coses i hi hauria pocs diners per fer-les”.

La plataforma va néixer a les Corts i de la mà de persones molt actives entre les entitats d’aquest barri. Per això, un dels projectes que van aconseguir finançar és la remodelació del nou local de l’Ateneu de les Corts. Demanaven 5.000 euros i en van recaptar prop de 6.500.

TotSuma ha ajudat a fer realitat una vuitantena de projectes. En tres anys, han passat de gestionar-ne entre tres i sis alhora fins arribar, ara mateix, al doble. I la previsió és seguir creixent, atès que el nombre de projectes que neixen ara mateix amb aquesta component de compromís nacional també és cada cop més gran.