La plataforma Stop 5G, crítica amb la implantació d’antenes per a la nova tecnologia de comunicació, ha alertat dels riscos per a la salut de la 5G. Durant un debat amb la FAVB i Ecologistes en Acció, la portaveu de la plataforma, Núria Marín, ha assegurat que “ara ja tenim una contaminació electromagnètica un trilió més gran que la natural” i ha avisat que “quan posin la 5G serà encara més gran”.

Davant d’això, Stop 5G demana a les administracions que obrin un debat públic per consensuar quin camí seguir amb la nova tecnologia: “Si us plau, seguem i exposem totes les posicions.” En aquest sentit, Marín ha sentenciat que “davant d’un canvi tan important, que sigui la societat la que decideixi; no tenen dret a decidir els polítics”.

El debat de Stop 5G arriba enmig d’una polèmica per un article sobre la tecnologia 5G publicat (i despublicat hores després) en un web de l’Ajuntament. Es dona la circumstància que la implantació pública de la 5G serà l’eix central de l’edició del 2020 del Mobile World Congress.