Últims retocs abans de començar un dia llarg. Amb prou feines havia sortit el sol quan els congressistes han començat a desfilar cap a l'interior del recinte. Per endavant, molta feina per fer. "Potser hi puc trobar socis per a la nostra empresa Efratel així com idees interessants." "Barcelona és un bon lloc per ensenyar les nostres solucions, tenim bones propostes dins el paquet que presentem a l'expositor i estem molt emocionats." No tothom, però, visita el congrés per fer contactes. Hi ha qui, simplement, busca inspiració. "Estic passejant per descobrir les darreres novetats mòbils." ALBERT GRANADOS "Es un buen sitio para venir y coger ideas para proyectos." Ara bé, no tot és feina. Pocs s'han resistit a fer-se una foto amb el mític personatge del videojoc 'Zombies vs Plants'. Encara més expectació ha aixecat el príncep Felip en la seva visita de la tarda. Expectació, i els braços dels que l'han volgut immortalitzar. 10 hores d'ús intensiu de l'smartphone han acabat passant factura al coll de més d'un que ha hagut de recórrer a l'ajuda professional. Cap a les sis de la tarda els assistents han començat a marxar del recinte. Molts cap a l'hotel, a descansar, però d'altres a aprofitar les últimes hores del dia. RUDY ALIX, congressista "Vamos a beber algo, una cervecita. Comer unas tapas." "Com bé sabeu hi ha moltes festes després del congrés cada dia." Mentre per a alguns comença la festa a d'altres encara els queda feina per fer perquè demà tot estigui a punt per al segon dia de congrés.

“Vinc d’Holanda i sóc la representant de l’empresa Huawei al Mobile World Congress.” L’Adriana Boeresma se’ns acosta abans d’encendre la càmera de vídeo. Parla castellà perfectament i es nota que no és la primera vegada que assisteix a la fira de telefonia mòbil. Té ganes d’explicar-nos a què es dedica. “El més important per a nosaltres és conèixer nous clients i fer-ho en un ambient immillorable com el que ens ofereix Barcelona.” No és l’única que valora els encants de la ciutat. “Ara és la millor època per visitar la capital i gaudir de les tapes i el vi espanyol”, afirma entre rialles l’Ashtosh Tulsi, un californià de Telesys Software Inc. La seva empresa ha estat present al MWC des de l’inici i no ha faltat gairebé cap any.

Bona part dels congressistes que hi participen busquen clients i, sobretot, conèixer-los en un ambient confortable. Però també destaquen els que van a la recerca d’inversors. Per aconseguir-ho despleguen totes les armes que calgui als seus expositors. “Espero trobar un soci per a la meva idea”, desitja l’Andrey Bazhenov. Entre la multitud de caminants, algun s’escapa de la feina al congrés per descobrir les darreres novetats en tecnologia mòbil. “Volia assistir a la presentació de Mark Zuckerberg, però és molt cara”, es lamenta Soo Hyun Wang, de la companyia coreana Ysh Media.