Són un dels grans protagonistes d'aquest Mobile 2014, els dispositius portables, ja siguin en model rellotge o polsera. Aquesta, per exemple, és la Smart band de Sony, o el que és el mateix, una banda intel·ligent que es capaç de quantificar, gràcies a senyals biomètrics, el que fem durant el dia i la nit. SANTIAGO FERNÁNDEZ, responsable de Formació de Sony Mobile Espanya Una informació que es pot visualitzar directament al mòbil gràcies a la tecnologia Bluetooth. Sony també ha presentat aquest matí la seva darrera proposta en telefonia: l'Xperia Z2, el primer equip que grava en 4K, és a dir, amb més resolució, i alhora és resistent a l'aigua. Una de les novetats més esperades és el Samsumg Galaxy S5 que es presenta aquest vespre. Un telèfon del que de moment en sabem ben poca cosa. De moment només ha trascendit per exemple que millorarà la seguretat gràcies al reconeixent de l'iris d'ull. De fet, pràcticament totes les grans empreses i companyies aprofiten el congrés per donar a conèixer els seus dissenys vip, que utilitzen, majoritàriament, les xarxes 4G. En aquesta edició, però el saló va més enllà i començarà a parlar del 5G que s'implantarà a partir de 2020. I una nova tendència que podria marcar el futur més immediat són els telèfons curvats. De moment, només n'hi ha un, LG G Flex, que té, segons els seus promotors, dos grans avantatges respecte a la resta. ELÍAS FULLANA, director de Màrqueting d'LG Mòbils Espanya Aquest telèfon a banda de ser corbat, pot fer això... És el primer pas per a una altra opció de futur, que els telèfons abandonin la rigidesa a què estem aconstumats, i passin a ser totalment flexibles.

En aquesta nova edició del Mobile guanyen més protagonisme els dispositius portables, que serveixen per controlar indicadors vinculats a la salut i l’esport. Gràcies a aquests enginys podem quantificar els senyals biomètrics i controlar informació sobre nosaltres mateixos, com per exemple, quants minuts hem caminat i quantes passes hem fet, quantes calories hem cremat o bé quant de temps hem dormit durant la nit.

En aquest terreny, un dels més innovadors és la Smartband de Sony, que permet traslladar tota la informació de la banda al telèfon, gràcies a la tecnologia Bluetooth, sense necessitat de passar per un ordinador ni cables.

Una altra de les grans novetats són els materials flexibles. LG ha creat el primer telèfon intel·ligent corbat que té la pantalla, la bateria i la placa corbes. Es diu LG G Flex i es presenta en aquest Mobile. Segons els seus creadors té dos grans avantatges. En primer lloc, el so que millora en tres decibels, gràcies a la curvitat que s’adapta millor a la forma del cap i permet tenir el dispositiu més a prop dels llavis i l’orella. En segon lloc, la visió panoràmica que s’aconsegueix amb una curvatura idèntica a la de l’ull humà.

En l’àmbit dels continguts també es parlarà del desplegament de les xarxes 4G, cada cop més consolidat, i del 5G que s’implantarà a partir de l’any 2020.