L’Escola Italiana de Barcelona ha recomanat a l’alumnat i el professorat que hagin viatjat durant la setmana blanca a les regions italianes més afectades pel coronavirus que es quedin a casa durant els propers dies. Aquesta mesura preventiva també afecta els estudiants que hagin tingut contacte amb persones que hagin visitat Itàlia darrerament. De moment, han aconsellat que no vagin a classe durant una setmana, però el centre no descarta allargar les mesures preventives set dies més.

Falten 10 mestres

Aquest centre educatiu té dues seus —una situada a l’Eixample i una altra a Sarrià. Segons ha informat l’escola betevé, aquest dilluns han faltat una desena de treballadors seguint la recomanació. No se sap, però, el nombre d’estudiants que també s’han quedat a casa, tot i que el centre afirma que s’ha notat un descens d’alumnes. El director de l’escola està en contacte constant amb la Generalitat i el consolat italià per prendre les mesures addicionals que siguin necessàries. A més l’ambaixada italiana ha recomanat a la comunitat educativa del l’escola que en cas de notar els símptomes de la malaltia contactin amb el 061.

Més mesures de prevenció

Les zones més afectades pel coronavirus són les situades al nord d’Itàlia. La malaltia ja ha provocat les primeres víctimes mortals al país i el nombre de casos va en augment. Les autoritats sanitàries han fet una crida a la calma i han anunciat que a Espanya de moment no hi ha cap cas de coronavirus (covid-19). Tot i això, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que si cal s’intensificaran els controls. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dilluns que demà dimarts es reunirà amb les autoritats europees i els consellers de salut de les diferents comunitats autònomes per reforçar les mesures de prevenció del covid-19.