L’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) ha organitzat un taller pràctic sobre els tres altaveus intel·ligents més coneguts del mercat. L’objectiu era valorar quina tecnologia s’adapta millor a les persones cegues o amb discapacitat visual greu en funció de cada necessitat. L’instructor en tecnologia per a cecs Santi Moese destaca que els altaveus intel·ligents no estan pensats exclusivament per als invidents, sinó que van destinats a un “públic massiu” i això ha fet que “es desenvolupin a molta velocitat”. També destaca que el millor altaveu intel·ligent depèn de les necessitats de cadascú:

  • HomePod. És l’altaveu intel·ligent d’Apple. Moese destaca que és “el més gros de tots” i “el que treballa millor el so amb un estèreo impecable”. Afegeix que “està molt pensat per escoltar música” però “està molt restringit per a les aplicacions d’Apple”.
  • Google Home. L’atractiu principal d’aquest altaveu és que té la tecnologia de Google al darrere, com el navegador o els mapes. Això el fa molt adient per treballar amb localitzacions.
  • Alexa. Està desenvolupat per Amazon i és més personalitzable gràcies al “skins”, que Moese explica que “són uns petits programes que fas teus”. Això permet, per exemple, escoltar les notícies d’un lloc determinat.

L’ONCE ha organitzat aquest taller sobre altaveus intel·ligents coincidint amb diverses activitats celebrades entre el 14 i el 17 de maig i que acaben aquest divendres amb la commemoració del Dia d’Internet. D’aquesta manera volen recordar “la necessitat de la utilització d’internet per a l’accés de les persones cegues a serveis bàsics com l’assistència mèdica, compres o consultes d’activitats d’oci i temps lliure”. En aquest sentit, Santi Moese destaca la importància que “les pàgines web estiguin programades segons els estàndards”, perquè així els “revisors de pantalla” que utilitzen les persones cegues poden, per exemple, detectar el text alternatiu que descriu les imatges.