Aquesta nova edició del Maker Faire Barcelona té com a fil conductor les ciutats. I és que, aquesta vegada, els organitzadors volen que la cita, a més de continuar amb el seu esperit de mostra en què es presenten les últimes novetats de la societat 4.0, també expliqui el paper de la ciutat en el rumb de la transformació. Actualment, malgrat que ocupen el 2 % de la superfície terrestre, les ciutats són responsables del 67 % del consum d’energia i el 70 % de la generació de residus. A més, tenen una forta dependència de l’exterior i necessiten importar recursos com l’aigua, l’energia o els aliments. Des de la fira es vol apostar per unes ciutats productores, autosuficients i sostenibles, i creuen que els avenços tecnològics poden transformar el funcionament actual del sistema mundial.

Els assistents a la fira han pogut gaudir d‘una tecnologia molt propera, pensada per solucionar els problemes del dia a dia i no per a les grans empreses. Entre ells, per exemple, l’InMoov, que és un robot fet amb una impressora 3D. Disposa de codi obert, és a dir, qualsevol el pot imprimir per parts a casa seva. A més, les seves mans s’utilitzen com a pròtesi mèdica.

Durant els dies del certamen hi ha programades un centenar de propostes molt diverses, com conferències, sessions de treballs i exposicions. Totes estan agrupades en àrees que identifiquen els grans desafiaments socials i econòmics de futur de les ciutats: l’alimentació, l’energia i mobilitat, la manufactura avançada, l’educació, el medi ambient i la salut. A més, coincidint amb els 25 anys del Sónar, s’ha decidit dedicar un espai per celebrar aquesta data clau.

L’organització espera que 12.000 persones s’acostin aquest cap de setmana al Maker Faire, i se superi així els 10.000 visitants de l’any passat.

Comparteix a: