El Sónar ja comença a instal·lar-se a la ciutat. Aquest dimecres s’ha inaugurat el Sónar+D, la secció professional del festival de música. Fins el proper dissabte 16 de juny passaran pel recinte firal de Montjuïc 5.000 professionals que debatran sobre la importància de la creativitat i la tecnologia per transformar el present i el futur.

Els professionals que participaran pel Sonar+D provenen de 65 països. De fet, tots ells treballen per anar més enllà dels efectes sobre la música i, per això, hi participen cineastes, dissenyadors, científics o emprenedors. Un dels puntals de l’edició és el paper que té la realitat virtual i la intel·ligència artificial.

Aquests professionals miren el futur d’una manera molt ambiciosa. Es proposen que les noves creacions d’avui puguin evolucionar i fins i tot servir d’aquí a 500 anys. A l’àrea del Sónar+D, el paper de les sinergies professionals és molt important ja que aconsegueixen incorporar nous perfils a les empreses. Un exemple seria el de creador artístic que complementaria els perfils més propers a l’enginyeria.

Sónar+D professionals

El Sónar ja va fer les primeres passes aquest dimarts amb la inauguració de la instal·lació audiovisual ‘Chiasm’, del creador Edwin van der Heide, al pati de l’Ajuntament. L’espectacle, que commemora els 25 anys del festival, es pot veure fins aquest dijous entre les 15 i les 20.30 h. Aquest dijous començaran els concerts amb el Sónar de Dia, al recinte firal de Montjuïc. El Sónar de Nit, en canvi, s’iniciarà el pròxim divendres 15 de juny. Per conèixer la programació, el cartell i els horaris podeu consultar aquest enllaç.