Aquest cap de setmana, la recerca científica i la innovació envaeix el parc de la Ciutadella pel Festival de la Ciència. S’hi apleguen 150 centres de recerca, universitats, empreses i associacions per acostar el coneixement científic i tecnològic al gran públic.

Durant el 9 i 10 de juny s’han programat més de 230 activitats en els 30 espais que ompliran el recinte. A més, en aquesta 12a edició, per primer cop, s’organitzen propostes orientades a infants de fins a sis anys.

Un altre element destacat d’aquest any és la divulgació feta a través de realitat virtual. A través d’aquesta tecnologia, es pot visitar, per exemple, un jaciment neolític o estudiar l’anatomia del cos humà. Un sistema pensat per formar els estudiants de medicina, però que en aquesta ocasió s’acosta al públic general per tal despertar la vocació científica.

Els visitants també es poden acostar als avenços de la medicina personalitzada amb un “escape room”, en què els participants han de trobar el tractament que ajudi a salvar la vida d’un estudiant.