L’univers és el protagonista de la nit temàtica de dimarts a betevé amb un ‘Deuwatts‘ sobre La vida a l’univers (22.20 h); el documental Sónar calling, que explica el projecte artisticocientífic que ha desenvolupat el festival amb motiu del 25è aniversari; la pel·lícula ‘Cocoon‘; i un ‘Terrícoles‘ especial (1.20 h) amb Ignasi Ribas, director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya.

‘La vida a l’univers’
Des de l’aparició de les primeres civilitzacions, els humans hem sentit fascinació pels nostres orígens i pels de l’univers. En aquest ‘Deuwatts’ explorem què sabem sobre la vida a l’univers. I per fer-ho, conversem amb:

• Kike Herrero, astrònom i investigador de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC)
• Jordi Urmeneta, professor del Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística de la Universitat de Barcelona (UB)
• Andrea Butturini, biogeoquímic i professor agregat de la Facultat de Biologia de la UB
• Josep Manel Carrasco, investigador de l’Institut de Ciències del Cosmos de la UB
• Andreu Faro, alumne de 4t d’ESO de l’Institut Vila-seca i guanyador del premi Explica’m la Ciència
• Jordi Portell, investigador de la missió Gaia, de l’Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB), i responsable tècnic del projecte Sónar calling

Documental ‘Sónar calling’
En col·laboració amb l’Institut d’Estudis Espacials, el festival Sónar ha dut a terme un projecte artisticocientífic pioner en molts aspectes. Han enviat peces musicals de 10 segons de 38 artistes vinculats amb el festival a un exoplaneta situat a 12,4 anys llum. El planeta en qüestió es diu Luyten b i ha estat escollit pel reconegut astrònom català Ignasi Ribas. Es tracta d’un planeta potencialment habitat, és a dir, que té característiques per acollir vida.

En cas que realment hi hagués vida intel·ligent a Luyten b, rebrien el missatge l’any 2030 i, si s’afanyessin a contestar, una resposta ens arribaria d’aquí a 25 anys.

En el documental ‘Sónar calling’ expliquem el projecte a través d’entrevistes als tres directors del Sónar, Sergi Caballero, Ricard Robles i Enric Palau, i els científics que els han assessorat, Ignasi Ribas i Jordi Portell.

Pel·lícula
‘Cocoon’ és una pel·lícula nord-americana del 1985 sobre un grup de gent gran que recobra l’energia de la joventut quan accidentalment es vinculen amb extraterrestres. La pel·lícula, dirigida per Ron Howard i basada en una novel·la de David Saperstein, va guanyar dos Oscars.

Entrevista al Dr. Ignasi Ribas
Lluís Reales entrevista el Dr. Ignasi Ribas, director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i director científic del projecte Sónar calling.