Fa 150 anys aquesta era la manera d'atrapar-los... a l'oest americà. Però la filosofia, avui i aquí, continua sent la mateixa. Demanar la col·laboració ciutadana per enxampar els delinqüents més perillosos. La Policia Nacional ha penjat a You Tube les imatges dels fugitius més fonedissos. Com Rafael Bueno. Està en cerca i captura des de 1984. A l'esquena hi carrega quatre assassinats i vuit robatoris amb intimidació. També hi ha els dos atracadors que van assaltar un banc a Cambrils. RAFAEL JIMÉNEZ, portaveu de la Policia Nacional a Catalunya "Tiene más utilidad que colgar los carteles en las estaciones, que nadie mira" De fet, qualsevol pista pot ser bona per trobar-los. L'anonimat està garantit. I l'exemple més clar és El Solitario. Un ciutadà va veure la seva foto per televisió i va permetre als agents seguir el rastre a uns dels atracadors més buscats d'Espanya. Les imatges de tots aquests fugitius també estan penjades al Twitter o al Tuenti. La policia demana que si algú els ha vist, truqui immediatament al 091. Com a les pel·lícules, però sense recompensa econòmica.

La Policia Nacional difon a YouTube les fotografies dels fugitius més buscats. L’objectiu és demanar la col·laboració ciutadana per trobar els delinqüents més perillosos, entre els quals, els autors de l’atracament mortal a Cambrils del mes passat.

La policia ha penjat les imatges al canal que té a YouTube i que va començar a funcionar el juny. A www.youtube.com/policia, es pot veure el rostre de diferents delinqüents sobre els quals pesen ordres de detenció per delictes com assassinat, pedofília, robatoris o estafes. La policia espera que, si algun ciutadà creu haver vist els delinqüents que figuren al web, ho comuniqui trucant al 091, a qualsevol comissaria de policia o bé a través del correu electrònic fugitivos@policia.es.

Comptes a Tuenti i Twitter

Amb la difusió de les imatges dels  fugitius més buscats, la Policia Nacional fa un pas endavant en la utilització de les noves tecnologies. El mes de juny va posar en marxa el canal de YouTube on publica reportatges sobre com són i com treballen les diferents unitats del cos. També s’hi faciliten consells de seguretat i informa de les actuacions més rellevants.

La Policia Nacional també és present a les xarxes socials Tuenti i Twitter des de març de 2009. Actualment, més de 3.400 persones segueixen el Twitter de la Policia Nacional.