Ràdio Conservatori és una radioweb on es poden escoltar els concerts del Conservatori Municipal de Música i altres arxius sonors vinculats al món de l’ensenyament musical. Les actuacions del professorat del centre amb músics professionals externs es poden escoltar però no descarregar. En canvi, els concerts de l’alumnat del grau professional sí que poden ser descarregats. A més de la música, l’arxiu de Ràdio Conservatori guarda algunes conferències, classes magistrals i altres documents d’interès per a qualsevol estudiant de música.

Des del folk fins al Sónar, a Scanner FM

Si el que vols sentir no és música clàssica, a Scanner FM trobaràs una dotzena de canals d’estils ben diversos: soul, indie, pop, folk, lounge, hip hop… També un, Scanner BCN, on contínuament sona música de tots aquests estils feta a Barcelona. El mateix web ofereix les ràdios en línia del Sónar i del Primavera Sound, que permet escoltar en qualsevol moment els grups que actuen en aquests festival. Sónar Ràdio, a més, ofereix una programació pròpia de retransmissions i notícies musicals.

Scanner FM és un projecte nascut el 2004 a Barcelona que actualment té oients per tot Espanya i Sudamèrica. El van crear quatre amics que havien fet junts un màster de ràdio i trobaven a faltar una emissora que donés una visió inquieta, crítica i profunda, de les darreres novetats del panorama musical internacional. Ara a Scanner FM treballen una dotzena de persones i tenen 30 col·laboradors externs. La seu és a l’antiga Fabra i Coats de Sant Andreu, una de les “fàbriques de creació” impulsades per l’Ajuntament de Barcelona. Tenen un premi Ondas i milers d’oients, que cada cop més sintonitzen els canals de Scanner FM des del mòbil.

Cada dia, dins el programa ‘Connexió Barcelona’, et mostrem un blog, producte o servei web d’interès per a la gent de Barcelona. Per llegir una altra d’aquestes ressenyes, fes clic aquí.