Barcelona WiFi és el servei d’accés a Internet sense fils que dóna l’Ajuntament a 185 equipaments públics de la ciutat. El mapa i la llista de tots aquests punts es poden consultar al mateix web de Barcelona Wifi, on també s’explica el funcionament i les limitacions d’ús del servei: en alguns punts només t’hi pots connectar durant una hora i, en tots els que són exteriors, l’ample de banda no pot superar els 256 Kbps. És la velocitat màxima que imposa la CMT a les administracions que ofereixen Wi-Fi gratis, per no entrar en competència amb les companyies de telecomunicacions.

On és la Wi-Fi?

Pel que fa a establiments privats, una de les guies més completes d’àrees amb Wi-Fi a Barcelona és la que ofereix el blog Guía Zonas Wifi. No hi ha mapa de punts de connexió, però de cadascun dels espais referenciats trobem un post amb fotos i un breu article sobre el local. D’aquesta manera, l’autor ha ressenyat 73 bars, cafès i restaurants de la ciutat que ofereixen connexió Wi-Fi. També disposa d’una llista de 41 més que, si bé encara no ha visitat, els té ja ubicats.

Tots els blogs i serveis de localització de Wi-Fi permeten i agraeixen que els usuaris hi afegeixin o comuniquin nous punts de connexió. El Wi-Fi Finder de la consultora Jiwire permet fer-ho automàticament, mitjançant un formulari en línia. Aquest servei té registrats més de 340.000 “hotspots” gratuïts i de pagament arreu del món, així que també et pot resultar útil si viatges a algun dels 144 països dels quals ofereix informació. Aquest mapa, que inclou informació tècnica de cada punt de connexió, també en forma d’aplicació per a iPhone amb el nom de Wi-Fi Finder.

Wi-Fi gratis, de pagament o com a valor afegit

Wifium és un mapa de punts de connexió Wi-Fi a Espanya. En té registrats 38 a la ciutat de Barcelona i 67 a tota la província. També disposa d’un formulari per afegir-ne de nous. Els gratuïts apareixen com a punts verds sobre el mapa i els de pagament, en forma de punt vermell.

El blog Comer con Wifi és un mapa de bars, restaurants i cafeteries de Barcelona on la consumició dóna dret a la connexió a Internet sense fils. Aquest web és el treball final de quatre alumnes del màster en gestió de comunitats de marca de LaSalle. Ha arribat a incorporar un bon grapat de locals amb Wi-Fi, però no s’actualitza des que els seus creadors van acabar el postgrau, l’estiu passat.

El web QueWifi ha esdevingut sobretot una guia de les xarxes sense fils que tenen a l’abast dels clients de Fon. Aquesta empresa ven “routers” que comparteixen la xarxa Wi-Fi de casa teva amb tots els seus clients. D’aquesta manera, pagant un sol accés a Internet de tipus ADSL pots connectar-te a més de dos milions de “Fon spots” arreu del món. QueWifi recull prop d’un centenar d’aquests “routers”, anomenat “foneres”, a Barcelona, a més d’una dotzena de xarxes Wi-Fi totalment públiques. El mapa té la peculiaritat que, en clicar sobre un dels punts, el localitza no només sobre el plànol sinó també sobre la vista del carrer on es troba que ofereix l’StreetView de Google.

Cada dia, dins el programa ‘Connexió Barcelona’, et mostrem un blog, producte o servei web d’interès per a la gent de Barcelona. Per llegir una altra d’aquestes ressenyes, fes clic aquí.