FoodTech

(ACN / Redacció) L’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna han signat un acord per estudiar la posada en marxa d’un FoodLab, que esdevindrà un nou pol d’activitat i un “hub” d’innovació gastronòmic. Serà un laboratori que utilitzarà eines tecnològiques d’última generació d’on sorgiran projectes FoodTech. La iniciativa transformarà la nau central del recinte de La Escocesa i contribuirà a impulsar la zona del 22@ nord.

Aquesta nau, que rep el nom de Shield, és on s’ubicarà el projecte. L’espai està pendent de rehabilitació i té una superfície lleugerament superior als 2.000 m2. Un cop entri en funcionament, aquest espai vol esdevenir un laboratori de referència internacional en emprenedoria creativa en el sector agroalimentari. La intenció, a banda d’impulsar la indústria alimentària sostenible, també és atreure talent especialitzat i inversors.

Sisena capital del món en indústries FoodTech

Barcelona és la sisena capital del món en indústries FoodTech. Després de Nova York, Boston, San Francisco, Londres i Berlín, la Ciutat Comtal es posiciona en el rànquing del Global Startup Ecosystem Index (GSEI). Així, la ciutat aconsegueix una puntuació de 8,55 per davant d’altres com Shangai, Amsterdam, Los Angeles o Chicago. Barcelona disposa d’un full de ruta d’economia sostenible, amb un eix vinculat a l’alimentació. Això vol dir que des de l’Ajuntament s’impulsen models de negoci innovadors que fomentin un consum local, saludable i responsable.

A Catalunya es concentren 185 projectes relatius a FoodTech. Hi ha empreses emergents com Heura, o altres iniciatives com Grin Grin Foods, Vacka, Incapto, InnoLarva o Voilà. A més, grans empreses com Ocado han aterrat a Barcelona i el nou “hub” accelerarà l’aparició de noves empreses emergents. Fires rellevant en el sector com Alimentaria també ajuden al desenvolupament del projecte.