Són turistes coreans i, molt d'ells, porten aquest pal extensible en què col·loquen els seus telèfons intel·ligents, és el que es coneix com a "selfie stick" o pal per a "selfies" i és una de les imatges que més es repeteixen davant de qualsevol monument. Gràcies a l'invent es poden fer autofotos de grup des de gairebé qualsevol angle. Els avantatges? Ja no fa falta demanar a cap desconegut que ens faci una fotografia davant de, per exemple, la Sagrada Família. "És molt còmode i pots fer fotos molt més panoràmiques". "Ya que nosotros somos tres también podemos salir los tres en la foto y se puede ver lo que esta detrás de nosotros y nosotros también y nos ha hecho muy útil." Al portal líder de venda en línia el pal de selfie ha estat el rei d'aquest Nadal. Ja és el número u en el rànquing de suports per a mòbils i el número 20 en electrònica, tota una fita i un negoci molt rendible per als seus fabricants. Malgrat que no són els millors mesos pel que fa a les vendes, les botigues properes a la Sagrada Família ja han incorporat aquest giny i diuen que les vendes dels pals per fer fotos comencen a créixer de mica en mica. "Nosaltres també ens apuntem a la moda de les imatges captades amb un pal, aquestes imatges gairebé aèries, una moda, la del pal de 'selfie', que ha estat considerada per la revista 'Life' com un dels invents de l'any 2014. Us ho ha explicat des de la Sagrada Família, Marc Bermejo."
Qui hauria dit que un dels regals més venuts per aquest Nadal seria un pal. D’entrada pot semblar una broma però des de la bogeria de les autofotos o “selfies”, aquest giny és, ara per ara, un dels indispensables per a qualsevol que vulgui fer una foto de grup. Gràcies a incorporar un botó Bluetooh, sincronitzat al mòbil, les fotografies es poden a fer distància.
L'”stick selfie” triomfa tant que fins i tot alguns clubs de futbol com l’Arsenal o el Tottenham ja l’han prohibit als seus estadis per qüestions de seguretat. El pal s’ha convertit també en un complement indispensable per fer el turista.
Aquesta és una moda que s’importa des d’Àsia, on s’utilitzen des de fa anys i que s’ha convertit en un gran negoci. Tot i ser un pal, el seu preu pot oscil·lar entre els 10 i els 30 euros i gràcies a la bona acollida, els marges de beneficis per a les empreses que els venen és entre un 20 i un 30 per cent. Fins i tot la revista ‘Time’ l’ha considerat un dels 25 millors invents de 2014.