La sala d’actes del Centre Cívic Drassanes ja és totalment accessible per a persones amb discapacitat auditiva. S’ha aconseguit a través d’una ajuda tècnica que consta de dos aparells: un que és l’encarregat de rebre el so provinent de qualsevol altre acte que es faci a la sala, i un altre que envia aquests senyals sonors perquè els usuaris els rebin sense cap interferència. IRENE GARCIA, animadora sociocultural Centre Cívic Drassanes “Disposa d’un bucle magnètic que és un sistema auditiu fix per a persones amb pròtesis auditives. Només està restringit, de moment, a la sala d’actes però amb la intenció que hi hagin bucles mòbils i que en actes de carrer, etc, també es puguin utilitzar.” L’aparell té un radi de 250 a 1.000 metres quadrats, i els usuaris només cal que el posin en la modalitat T, de telèfon, per gaudir del contingut de les activitats que s’hi facin.

El bucle magnètic està indicat per a persones que porten audiòfon o implant coclear. Aquesta tecnologia funciona creant un camp magnètic que trasllada directament el so des del seu origen fins a la pròtesi auditiva de l’usuari. Aquest sistema permet reduir les interferències i els sorolls de fons.

De moment, el Centre Cívic Drassanes ha instal·lat aquest mecanisme a la sala d’actes però en el futur està previst incorporar anells mòbils que permetin ser utilitzats, per exemple, en actes al carrer.