L’objectiu és aconseguir un espai perquè les associacions puguin per fer-hi activitats sense haver de recórrer als equipaments municipals gestionats per empreses externes. Per això, la plataforma El Guinardó vol espais, engegada per sis entitats, entre les quals l’associació de veïns, demanen que el barri tingui un local social autogestionat. LAIA ITURRIZAGA, Assemblea de Joves del Guinardó “Intentar aconseguir un dels espais per iniciar el nostre projecte i demostrar, d’alguna manera, que podem organitzar les coses des de les veïnes i els veïns del barri i que podem prendre les decisions i podem tirar un projecte endavant.” La idea és que esdevingui un punt de trobada que dinamitzi l’oferta sociocultural del Guinardó que, asseguren, és insuficient. “Permeti, sobretot les bones relacions entre els diferents grups independentment de quina sigui la seva activitat.” El futur casal de joves de l’illa d’equipaments del mercat és una de les opcions que plantegen. Una altra és la masia de Can Garcini, després que l’Ajuntament n’ha aprovat l’adquisició i la rehabilitació recentment. També estudien sol·licitar la gestió dels grans equipaments del barri, com el Casal d’Entitats Mas Guinardó o el centre cívic. BERNAT FABREGAT, Assemblea Social Guinardó-Can Baró “Tenir veu vinculant en la gestió d’aquests espais. La participació, la petita quota de participació que ara se’ns pot deixar entendre que tenim so satisfà ni molt menys les nostres mancances.” De moment han convocat una nova trobada oberta al barri per aquest dissabte al matí per seguir treballant la proposta i sumar suports entre el veïnat.

La Cooperativa Cultural Rocaguinarda, l’Assemblea de Joves, l’Assemblea Social Guinardó-Can Baró, la Xarxa de Suport Mutu i  l’Observatori Social Guinardó-Can Baró, conjuntament amb l’associació de veïns, han constituït la plataforma El Guinardó vol espais. Aquestes entitats uneixen esforços per demanar un casal de barri autogestionat. Expliquen que esdevindria un punt de trobada i permetria dinamitzar l’oferta d’oci i d’atenció als veïns i veïnes, que asseguren, és insuficient comparada amb la dels barris dels voltants.

Encara treballen en la proposta definitiva però valoren diferents emplaçaments com, per exemple, l’espai reservat pel futur casal de joves de l’illa d’equipaments del Mercat del Guinardó o la masia de Can Garcini, que l’Ajuntament ha confirmat que obtindrà i rehabilitarà recentment. També estudien la possibilitat de sol·licitar un major grau de gestió dels grans equipaments que hi ha al barri com el Casal d’Entitats Mas Guinardó o el centre cívic. Per això volen continuar sumant suports i han convocat una trobada oberta al barri per dissabte vinent, dia 21.