Les fronteres entre la telefonia mòbil i la resta de tecnologies continuen diluint-se. La multinacional Samsung (un dels pocs gegants que actualment poden fer la competència a Apple), ha unit la connectivitat d’un telèfon intel·ligent amb una càmera. Les característiques tècniques de la càmera en qüestió són un sensor CMOS de 16.3 megapíxels, pantalla tàctil d’alta definició de 4,8 polzades i un processador de quatre nuclis.

Samsung Galaxy Camera

L’objectiu és que l’usuari de telèfons intel·ligents, acostumat a compartir continguts, tingui més possibilitats en tot allò que té a veure amb el contingut visual. Així, les fotos o vídeos que es fan amb la càmera es poden compartir amb aplicacions instal·lades per defecte com ara Instagram, Facebook o Dropbox, entre d’altres. La càmera permet utilitzar altres aplicacions compatibles amb Android, i no té restriccions.

Tot i que aquesta càmera té característiques de telèfon intel·ligent, en realitat es tracta d’un producte diferent i sembla que, de moment, els sud-coreans no tenen intenció d’incloure serveis de telefonia mòbil convencional en la càmera. De fet, a l’estand de Samsung no només hi hem trobat la Galaxy Camera, sinó també càmeres rèflex amb diversos complements i opcions de connectivitat.

Aquest producte, que ja es va presentar a Madrid el mes de novembre de l’any passat, s’ha mostrat aquest dilluns a inversors i congressistes del Mobile World Congress com el que Samsung defineix com a “smart cameras”. La Galaxy Camera és compatible també amb algunes SmartTV, reproductors multimèdia, i per suposat, telèfons intel·ligents i tauletes. Un portaveu de la multinacional ens explica que aquest producte s’ha creat per respondre a la necessitat del consumidor de compartir continguts just en el moment que vol i sense haver d’esperar a processar el material fotogràfic o de vídeo un cop a casa, de compartir la vida mentre passa.