Una vintena d’aplicacions han arribat a la final dels Mobile Premier Awards. L’última prova per als finalistes ha estat fer una presentació de tres minuts com a màxim davant d’un jurat, el que en anglès es coneix com a “pitch”. Les votacions s’han fet a través de Twitter, amb la paraula clau del concurs, #mpa2013, i amb l’específica de cada apliació.

L’aplicació de Journalism.co.uk ha trencat el gel. Ofereix una plataforma de distribució de notícies a través de dispositius Android i Apple.

Atooma s’ha presentat com una aplicació que fa més intel·ligents els telèfons intel·ligents. Una de les utilitats que ofereix és llegir els missatges i correus electrònics rebuts mentre l’usuari condueix.

Blaving permet enregistrar arxius d’àudio d’uns dos minuts de durada i compartir-los a través de xarxes socials com Twitter i Facebook. És comptatible amb dispositius Apple i Android i també es pot utilitzar amb l’ordinador.

Des de Finlàndia arriba Blindsquare. Aquesta aplicació guia amb el sistema GPS persones cegues o amb discapacitats visuals. Amb un sistema similar al de Foursquare, recomana llocs d’interès propers.

L’objectiu de Denare és controlar les despeses personals d’una manera divertida. Els usuaris poden plantejar-se reptes per estalviar i guanyen punts si els compleixen. També permet programar recordatoris per fer gestions relacionades amb els diners, com ingressos o transferències. L’aplicació es pot descarregar en telèfons amb sistema operatiu Windows.

Circleme és una xarxa social en què el primer contacte dels usuaris no és amb amics sinó amb aficions. A partir d’aquí, es posaran en contacte persones amb aspectes en comú. La configuració de privacitat permet escollir compartir només els gustos o les coses que es volen fer. L’aplicació permet, a més, localitzar en un mapa llocs d’interès, que posteriorment poden descobrir altres usuaris.

GiveO2 vol que els usuaris prenguin consciència de les emissions de CO2 que generen. Per això, calcula la quantitat de diòxid de carboni que es produeix durant els trasllats en cotxe, bicicleta o a peu.

Els personatges del joc ‘Grabbity’ cauen de laberint en laberint segons els moviments que fa el jugador amb l’aparell. Els primers 20 nivells són gratuïts.

Una aplicació catalana s’ha classificat a la final dels Mobile Premier Awards, In shape moms. L’aplicació dóna consells a les futures mares per a un embaràs saludable i explica exercicis que es poden fer durant la gestació. A més, ofereix informació per a la preparació per al part i per després del naixement.

Al Caire, els mecànics s’anomenen “beliaa” i d’aquí n’ha sortit el nom de l’aplicació Beliaa… mobile car mechanic, que permet demanar serveis mecànics a través del sistema GPS si el cotxe s’espatlla. Actualment es pot instal·lar en dispositius Android i s’està treballant en les versions per a Apple i Windows.

Jini parteix de la base que un bon context és la clau per oferir un bon contingut. És per això que recomana serveis als usuaris a partir de la informació dels seus hàbits. S’hi pot registrar quantes hores es dorm, quina música s’escolta o amb quin transport es va a treballar.

Kidbox és una aplicació pensada per als més petits i els seus pares. Els nens poden jugar amb el telèfon intel·ligent amb els continguts educatius que ofereix. Kidbox dóna tranqui·litat als pares, perquè bloqueja l’accés a la resta del mòbil amb una contrasenya.

L’aplicació noruega Mcash converteix el telèfon intel·ligent en una targeta de crèdit. Permet transferir diners als contactes del telèfon, sense haver de demanar el número de compte corrent. A més, es poden fer pagaments als establiments a través de l’aplicació.

Wob lifestyle permet a l’usuari seguir l’actualitat de les marques que prefereix sense barrejar-la amb la informació personal que publica a Facebook o Twitter.

Batalles amb espases làser en ple carrer. Això és el que permet The one – survive the game. L’aplicació canària avisa els jugadors quan tenen un competidor a prop perquè iniciïn una lluita allà on es trobin. Els creadors calculen que ja s’han fet 20.000 batalles.

Myprice és una eina indispensable per als autònoms. Aquesta aplicació gratuïta calcula quin preu han de posar als seus serveis. El càlcul es fa a partir de les despeses que comportarà el projecte, la qualificació de l’autònom i el tipus de treball que es desenvoluparà.

Niiiws busca les notícies més rellevants de diaris d’arreu del món i les integra per mantenir ben informats els usuaris. Actualment està disponible per a dispositius Apple i pròximament ho estarà per a Android i Windows.

Videovivo posa en contacte a través de videoconferència experts i professionals. Quan els usuaris s’hi registren, responen un qüestionari sobre els coneixements que tenen.

Vamos és l’aplicació per fer plans d’última hora amb els amics. Serveix per trobar esdeveniments. Està vinculada a Facebook, Foursquare i Instagram i localitza els actes en un mapa.

Cooklet és una xarxa social culinària. Permet accedir a receptes d’arreu del món i compartir-les després de cuinar. Ja se n’han fet 650.000 descàrregues.

Els Mobile Premier Awards són la cita global i més important que organitza AppCircus, però no pas l’única: en dos anys han visitat més d’un centenar de ciutats. Aquests guardons reconeixen les aplicacions més innovadores, amb l’objectiu de donar-les a conèixer entre els possibles usuaris i també la comunitat de creadors d’aplicacions, un dels negocis emergents dins del sector de la telefonia mòbil.