En aquest estudi de Barcelona s'ha desenvolupat l'aplicació que permetrà que, per primera vegada, els infants participin en una cavalcada interactiva. Els nens i nenes podran gravar un desig immaterial amb aquesta eina, que permetrà emmagatzemar-ne un total de 1.800 en el núvol. Després, podran veure's en la carrossa de BTV, que encapçalarà la cavalcada amb els desitjos dels infants. SERGI VICENTE, director de BTV "És d'una gran complexitat tècnica i aviam si funciona, es tractava d'eines que ja existeixen posar-les a disposició de les famílies i en especial dels nens perquè puguin tenir un paper actiu dins la cavalcada." El funcionament és senzill. Un cop descarregada l'aplicació, es tria el rei preferit de cadascú. Després se salta automàticament a la pantalla d'enregistrament. "Un cop arribem a aquest punt ja podem començar a gravar el video. Només poden enviar el seu missatge els infants i poden fer-ho fins a tres en una mateixa vegada. Però compte perquè cal ser breus: el límit de temps és de 6 segons si tothom vol dir-hi la seva." Ja només cal registrar el nom de cada infant i triar el lloc i la hora en què s'emetrà. Els videos es podran veure en la pantalla gegant que s'instal·larà a la plaça de Catalunya del 27 de desembre al 4 de gener. També es podrà triar el tram de la cavalcada on els més petits podran veure's en temps real. L'app està pensada per geolocalitzar els dispositius mòbils des de la carrossa, per això el funcionament dependrà de la cobertura disponible. XAVI TRIBÓ, cap de tecnologia de Glassworks "Hi ha una relació entre els usuaris que hi ha a la cavalcada i quan passarà l'autobús amb les pantalles per mostrar els desitjos i aquesta connexió es farà via GPS. Hem previst en cas que no tinguem cobertura un pla automàtic perquè en cada un dels trams tots els usuaris puguin arribar a veure els seus desitjos." L'aplicació ja és disponible per als sistemes operatius d'Ios i Android i es podran enregistrar els videos fins al dia 5 de gener.

Per primera vegada, la tecnologia permetrà que aquest any els desitjos dels més petits encapçalin la cavalcada. Els nens i nenes que hi assisteixin podran gravar un missatge amb un desig immaterial i després podran veure’s en la pantalla de Barcelona Televisió a la plaça de Catalunya o a la carrossa de BTV a la cavalcada, dos espais que donaran protagonisme als anhels dels més petits. Com a màxim es podran enviar, fins al dia 5 de gener, 1.800 vídeos, que s’emmagatzemaran en el núvol. El director de BTV, Sergi Vicente, reconeix que es tracta d’un projecte de complexitat tècnica i que caldrà analitzar-ne el funcionament, i explica l’objetiu de la iniciativa: “Es tracta que aquestes eines es posin a disposició de les famílies i en especial dels nens perquè puguin tenir un paper actiu dins la cavalcada.”

El funcionament és senzill: un cop descarregada l’aplicació, es tria el rei preferit de cadascú; després se salta automàticament a la pantalla d’enregistrament; i un cop en aquest punt ja es pot gravar el desig, que ha de ser immaterial. Només poden enviar el seu desig els infants, i poden sortir fins a tres nens alhora. Centenars de missatges hi tindran cabuda, però cal ser breu: l’app té un límit de sis segons perquè tothom pugui dir-hi la seva.

Un cop el vídeo està a punt, es registra el nom de cada infant, es trien el lloc i l’hora en què s’emetrà, i així es podrà seguir a través de la pantalla gegant que s’instal·larà a la plaça de Catalunya del 27 de desembre al 4 de gener. També es podrà escollir el tram de la cavalcada on els més petits podran veure’s en temps real. L’app està pensada per geolocalitzar els dispositius mòbils des de la carrossa i emetre els missatges a mesura que detecti els mòbils, per això el funcionament dependrà de la cobertura disponible.

Aquest ha estat l’element tècnic més dificultós, segons el cap de tecnolgia de Glassworks, l’empresa que ha desenvolupat l’aplicació. En Xavi Tribó afirma que hi ha una relació entre els usuaris que hi ha en la cavalcada i quan passarà l’autobús amb les pantalles per mostrar els desitjos a temps real. Però cap problema tècnic, segons Tribó, no frustrarà la il·lusió dels més petits: “Hem previst, en cas que no tinguem cobertura, un pla automàtic perquè en cada un dels trams tots els usuaris puguin arribar a veure els seus desitjos.”

L’aplicació està disponible per als sistemes operatius iOS i Android, i ha estat desenvolupada en un temps rècord per l’estudi barceloní Glassworks. Els creadors aconsellen estar atents a les actualitzacions perquè durant els primers dies probablement hi haurà millores que faran que el dia de la cavalcada tot estigui a punt. Aquest estudi, que té seu a Barcelona però també a Londres i Amsterdam, és una empresa de creació audiovisual que ha treballat per a diverses empreses d’àmbit internacional. De fet, ha guanyat una quarantena de premis internacionals, un dels quals està vinculat als nous dispositius i aplicacions. De fet, tenen previst presentar l’app BTVReis en la propera edició del Festival de Canes.