Un a un, els temps de les informacions de la campanya està fixat i passi el que passi la notícia de cada partit ha de durar el mateix cada dia. Per primer cop, les redaccions dels principals mitjans públics catalans, com BTV, TV3, Catalunya Ràdio i TVE Catalunya, han consensuat un pla per evitar els blocs. Un front comú que no ha pogut tirar endavant pel bloqueig polític. "Era un pla que senzillament presentava la informació de campanya sense fer blocs tractant la informació política com ho fem la resta de l'any i assumint ja que hi ha una certa proporcionalitat." En el cas de TV3, els blocs són estrictes i s'ha de mantenir l'ordre i la durada. El minutatge, a més, s'aplica també a les entrevistes als candidats. De manera totalment oposada treballen a la televisió i la ràdio de Badalona, on han aconseguit abolir els blocs per consens polític. I així poden explicar els actes de campanya sense cotilles ni minutatges. DAVID GONZÁLEZ, cap d'Informatius de la Televisió de Badalona "La informació de campanya la donem només per criteris periodístics, no estem obligats a obrir amb grups amb més representació sinó que podem escollir les notícies amb què obrim." Aquest és el camí a seguir per a la resta de mitjans públics. Una fita, la de cobrir la campanya sense blocs, a la qual es podria arribar si es desplega la llei electoral catalana.

D’un a un, els temps de les informacions de la campanya estan fixats i, passi el que passi, la notícia de cada partit ha de durar el mateix cada dia. Per primer cop, les redaccions dels principals mitjans públics catalans, com BTV, TV3, Catalunya Ràdio i TVE Catalunya, han consensuat un pla per evitar els blocs. Un front comú que aspirava a cobrir la campanya només amb criteris periodístics. Però aquest pla de cobertura no ha pogut tirar endavant pel bloqueig polític. Com explica el president del Consell Professional de TV3, Lluís Caelles, l’objectiu del pla era “cobrir l’actualitat política com ja ho fem durant tot l’any, sense fer una excepció informativa durant la campanya”.

En el cas de BTV i Barcelona FM, els blocs només afecten les notícies, però no les entrevistes electorals, que tenen la mateixa durada. Però a TV3, els blocs s’apliquen de forma estricta i s’ha de mantenir l’ordre i la durada de les peces proporcionals als resultats que els partits van obtenir a les eleccions generals de 2011. El minutatge, a més, s’aplica també a les entrevistes als candidats, que també tenen una durada proporcional a la representació al Congrés.

De manera totalment oposada treballen a la televisió i la ràdio de Badalona, on han aconseguit abolir els blocs per consens polític. Així poden explicar els actes de campanya sense cotilles ni minutatges.