Armaris com aquest serveixen per regular els semàfors però aviat podrien controlar i optimitzar bona part del serveis de Barcelona. Per fer-ho, milers de sensors escampats per la ciutat enviaran informació a aquesta centraleta. És el projecte pilot fet per l'Ajuntament i dues empreses tecnològiques i un pas més cap a una ciutat intel·ligent. FRANCISCO RODRÍGUEZ, gerent de l'Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament Entre els serveis que es podrien millorar aviat hi ha la regulació del trànsit a través de sensors com aquests que calculen el pas de vehicles i vianants. També es podria ajustar el consum de la il·luminació de la via pública, canviar la senyalització de trànsit i millorar el transport públic. La "smart city" permetrà als ciutadans rebre informació als dispositius mòbils, com per exemple saber on hi ha places d'aparcament disponibles. JOSÉ MANUEL PETISCO, director general de CISCO No serà, però, fins com a mínim d'aquí a un any que es podrien començar a implementar tota una sèrie de serveis propis d'una ciutat intel·ligent.
El projecte pilot l’ha fet l’Ajuntament de Barcelona amb col·laboració amb dues empreses tecnològiques i podria permetre, en un futur, que els armaris que serveixen per regular els semàfors controlessin i optimitzessin bona part del serveis de Barcelona. Per fer-ho, milers de sensors escampats per la ciutat enviaran informació a una centraleta. Segons el gerent de l’Institut d’Informàtica de l’Ajuntament, Francisco Rodríguez, els nous aparells estan pensats amb l’objectiu d’aportar noves solucions a l’hora de gestionar l’espai públic i preservar-lo.
Entre els serveis que es podrien millorar aviat, hi ha la regulació del trànsit a través de sensors que calculen el pas de vehicles i vianants. També es podria ajustar el consum de la il·luminació de la via pública, canviar la senyalització de trànsit i millorar el transport públic. La “smart city” permetrà als ciutadans rebre informació als dispositius mòbils, com, per exemple, saber on hi ha places d’aparcament disponibles.
No serà, però, fins com a mínim d’aquí a un any que es podrien començar a implementar tota una sèrie de serveis propis d’una ciutat intel·ligent. Aquest programa pilot n’és, només, és el primer pas, tal com ha destacat el director general de CISCO, José Manuel Petisco, que assegura que l’any 2020 viurem amb 50.000 milions d’objectes connectats a Internet, el triple que en aquests moments.