L’associació Promoció del Transport Públic (PTP) ha presentat aquest dijous la seva proposta de mínims per al pas del tramvia per la Diagonal. Mentre l’elaboració dels estudis de viabilitat que va encarregar l’Ajuntament continuen, l’entitat defensa que el seu projecte és econòmicament més assequible que la construcció d’una sola estació de metro.

Proposen que s’actuï en un tram de només vuit metres a tocar del lateral de la banda mar de la Diagonal, on es farien dos carrils destinats al bus i al tramvia indistintament. La calçada central quedaria amb tres carrils en sentit Llobregat. Al lateral de muntanya es mantindria el carril bici i un carril també en sentit Llobregat. I el lateral de la banda mar quedaria amb un carril en sentit Besòs i el carril bici.

Una proposta que aniria acompanyada del canvi de sentit en alguns carrers del voltant de la Diagonal. Creuen que amb aquesta actuació mínima es podria actuar ja, perquè consideren que els costos són baixos. El president de la PTP, Ricard Riol, diu que “sobta, de vegades, sentir que la prioritat ha de ser el metro i, al mateix temps, que ens diguin que estem en crisi i no podem fer el tramvia. Amb el cost d’una estació de metro podem fer la part ferroviària de la connexió del tramvia per la Diagonal“.