Apps&Cultura

planteja als creadors d’aplicacions sis reptes per facilitar l’accés a la cultura i impulsar el sector artístic de la ciutat a través de la tecnologia. Els dissenyadors poden buscar solucions per facilitar el descobriment personalitzat dels productes artístics, acostar la cultura a tothom, convertir-la en un reclam per als visitants de Barcelona, aconseguir recursos, establir relació entre els creadors i generar nous ponts amb el públic. Les aplicacions presentades podran ser compatibles amb qualsevol sistema operatiu.

El període d’inscripció s’ha obert aquest dilluns i s’hi podran presentar projectes fins al 12 de juliol. Un cop ingressin en el concurs, els creadors podran rebre l’assessorament de mentors professionals de l’àmbit de les aplicacions. En tres sessions els aconsellaran sobre la idea i el procés de desenvolupament.

Entre el 18 i el 24 de juliol, les aplicacions aspirants se sotmetran a la votació del públic i la valoració del jurat. N’avaluaran la creativitat, com solucionar les necessitats plantejades, la facilitat d’ús i la viabilitat. Un cop tancat aquest termini, sorgiran 10 aplicacion finalistes, nou triades per experts i la desena serà la preferida dels usuaris. El 31 de juliol se sabrà el nom dels premiats.

El guanyador rebrà 6.000 euros i quedarà nominat automàticament per al Mobile Premier Awards 2014, certamen de referència en el sector de les aplicacions. El segon premi reconeixerà la innovació amb una dotació de 2.000 euros. Finalment, l’aplicació més votada pel públic s’emportarà 500 euros.