Una de les dues façanes no és real, però per què? Justament per resoldre dubtes com aquest, l'Ajuntament ha creat una nova aplicació per a telèfons intel·ligents. D'aquesta manera, els ciutadans poden obtenir informació sobre el que els envolta i, en aquest cas, saber que qui els vigila des dels balcons són personatges tan coneguts com Macià o Tarradellas. L'aplicació divideix la informació en tres grans blocs: façanes, paisatges urbans i botigues. El usuaris podran esbrinar, per exemple, que els forats a la façana de l'església de Sant Felip Neri són marques dels bombardejos que va patir la ciutat el 1938. O per què la font de Canaletes rep aquest nom. Tot plegat, una iniciativa desenvolupada per Paisatge Urbà, que ajuda a descobrir els elements més singulars de la ciutat. MARC CALDERÓ "Aquesta aplicació està disponible per a dispositius electrònics d'Apple. Això sí, a partir del mes vinent, es podrà utilitzar en tots els telèfons intel·ligents." Ara bé, la tecnologia no està renyida amb la tradició. Són pare i fill, o dit d'una altra manera, tercera i quarta generació. Fa 89 anys que es va obrir la barreteria Obach i és una de les recomanacions de l'aplicació. POL OBACH, quarta generació de la barreteria Obach "A mi personalment em fa molta il·lusió. És una botiga emblemàtica. No som un monument històric però fa molts anys." L'aplicació conté més de 200 imatges i és totalment gratuïta.

La nova aplicació per a mòbils, duta a terme per l’Institut del Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, té l’objectiu d’informar els ciutadans de les diverses històries que s’amaguen darrere d’edificis, places i elements emblemàtics de la ciutat.

De moment, només se’n poden beneficiar els usuaris d’iPhone i iPad, tot i que el mes que ve ja estarà disponible per a tots els mòbils intel·ligents.

L’aplicació, disponible en català, castellà i anglès, conté una selecció de 200 imatges d’elements singulars de la ciutat. Està dividida en tres grans blocs: façanes, paisatges i botigues. Alguns exemples són la plaça de Sant Felip Neri, el termòmetre de Cottet, l’aqüeducte de Ciutat Meridiana o la font de Canaletes.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a